MWW-logo

top
Page

Moddercross in Alphen aan den Rijn

Alle regen in de week ervoor en de cross die vooraf door de nieuwelingen en ouder werd gereden maakten het parcours er niet makkelijker op.

moddercross

Omdat het parcours vlak voor de brug erg modderig was werd besloten de categorieën 1 en 2 daar omheen te leiden.
In categorie 1 startten acht renners. Vanaf de eerste ronde nam Nienke Bennis de kop om deze niet meer af te staan. Zij finishte na drie ronden met ruime voorsprong als eerste.

"

Ook in categorie 2 stonden er acht renners aan de start. Hier was het thuisrijdster Maxime Takken die vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief nam en uiteindelijk na vier ronden met een ruime voorsprong als winnaar eindigde.

Voor de wedstrijd van categorie 3 werden de lijntjes weer omgehangen, zodat de brug ook weer in het parcours kwam. In deze categorie waren de verschillen groot.
Ayden de Jong (Westland Wil Vooruit) won de wedstrijd, gevolgd door Ids Witkamp (RTV de Bollenstreek) en clubgenote Mara Vergeer, die na een wat mindere eerste ronde erg sterk terugkwam, op de derde plek.

In categorie 4 hadden we met 25 renners het grootste deelnemersveld. Helaas was er al vroeg in de wedstrijd een valpartijtje, waardoor Joachim Luijendijk niet verder kon.
De renners kregen ook nog een fel buitje over zich heen.
Dave Boekestijn, die ook in Rijswijk, zijn enige deelname toe nu toe, al won, mocht op het hoogste podium plaats nemen.

In de korte pauze werd het parcours voor de hoogste categorieën wat uitgebreid en kon er nog ingereden worden door categorie 5 t/m 7.
In categorie 5 liet Roxanne Takken (WV Avanti) vanaf het begin zien dat zij al aardig wat crosservaring heeft opgedaan in verschillende KNWU-wedstrijden (en het parcours ook niet nieuw voor haar was natuurlijk).
Met een hele snelle eerste ronde sloeg ze meteen een flink gat, dat elke ronde weer groter werd. De eerste plek was dus voor haar. Thijmen de Jong, ook van de organiserende vereniging, werd tweede. Hij moest de laatste ronde nog alle zeilen bijzetten om Deirdre Mens (LRTV Swift) voor te blijven.

In de hoogste categorieën was het aantal deelnemers helaas weer niet zo groot. Met acht renners in categorie 6 en twee in categorie 7/nwl besloten we deze categorieën tegelijkertijd te laten rijden.
De net uit categorie 5 gepromoveerde Tim Bennis (RWV de Spartaan) domineerde ook in categorie 6. Elke ronde weer kwam de snelste rondetijd achter zijn naam, waarmee hij de wedstrijd overtuigend won.


In categorie 7/nwl nam thuisrijder Ingmar van den Bosch meteen de kop. Helaas kreeg hij in de tweede ronde te maken met een voorderailleur die het af liet weten.
Gelukkig werd er door een aantal omstanders alles aan gedaan om hem weer op de fiets te krijgen, en dat lukte maar kostte nogal wat tijd. In de resterende drie ronden lukte het hem nog wel de achterstand van zo’n vier minuten terug te brengen tot krap één minuut, maar het was Igor Luynenburg (RTV de Bollenstreek) die de wedstrijd won.

Al met al kijken we terug op een leuke wedstrijddag, waar het weer – toch een paar buitjes – beter had gekund en ook het aantal deelnemers, met name in de hoogste categorieën wat groter had mogen zijn.
We waren erg blij met iedereen die er wel was, renners, vrijwilligers en publiek/supporters. Iedereen heel erg bedankt!

alle uitslagen…..
foto’s van Jolanda Stembert…..

 

 

« prev top next »
top
News

facebook-icon 

Over MiniWegWedstrijden

MiniWegWedstrijden zijn bedoeld voor jeugdleden van Zuid-Hollandse verenigingen met nog weinig of geen wedstrijdervaring en jeugdrenners voor wie het in de nationale KNWU-wedstrijden (nog) erg hard gaat. 


Volgende wedstrijd

Zaterdag 24 september

GRTC Excelsior
Kale Jonkerpad 3
2805 LD Gouda

categorie 1 start om 11.00 uur


MWW-kalender 2022...


 

Iets voor op de website?

Een berichtje, verslag of (linkje naar) foto's: mail:

top
Menu

nieuw 

Laatste MWW in Gouda

Zaterdag 24 september wordt alweer de laatste MiniWegWedstrijd van dit jaar gereden bij GRTC Excelsior.
Alle renners die vijf of meer keer gestart zijn in een MWW-wedstrijd is er na afloop een "eindbeker" ter herinnering.


Een KNWU-wedstrijd rijden?

Wil je ook een keer een KNWU-wedstrijd rijden, dan kan dat op zaterdag 8 oktober bij WV Avanti in Alphen aan den Rijn.

T.g.v. haar 60-jarig bestaan worden dan (KNWU)jeugdwedstrijden georganiseerd, waar naast wedstrijdlicentiehouders ook renners met alleen een startlicentie van harte welkom zijn.

meer informatie....


Gemaakt met CMSimple | TiG | Login