MWW-logo

top
Page

Zondag 20 november - MCC WV Avanti

De dag begon koud. Op de eerste plekken in Nederland was er al nachtvorst.

Op deze dag werd de derde MCC gereden bij WV Avanti in Alphen aan den Rijn. De senioren reden voor de jeugd.
Nadat hun wedstrijd klaar was hebben we het parcours geschikt gemaakt voor de jeugd. De geluidswal-route wat aangepast en gevaarlijke stukken bij de sloot, maar wel om een uitdagend parcours te houden.
De andere vrijwilligers hadden de kantine, inschrijftafel, mylaps in orde gemaakt. We hadden de wedstrijden kort achter elkaar gepland en samengevoegd om voor de voorspelde regen in de middag klaar te zijn.

start cat. 3 & 4

We begonnen met categorie 1 & 2.
Categorie 2 ging als eerste van start, daarna startte categorie 1, zodat elke categorie zijn eigen wedstrijd reed.
De jongens en meisjes reden het kleine rondje zonder hindernissen en reden twee rondjes.
In categorie 2 ging de winst overtuigend naar Danique van de Spartaan. Bij Avanti hebben Pepijn 3e en Luuk 5e het podium gehaald en Djamiro de Melo Sancha de Carvalhal (deze naam moest natuurlijk volledig) reed zijn eerste wedstrijd.
In categorie 1 hebben ze goed gereden en mogen allen trots zijn op wat ze hebben gepresteerd. Waar de dame Evi van Westland Wil Vooruit de winst pakte.

Voor de volgende wedstrijd van categorie 3 & 4 werd het parcours wat aangepast met een extra stuk met de zandbak. Hier reden ze ook twee rondes.
De jongens van categorie 3 maakten er een spannende wedstrijd van, het was steeds stuivertje wisselen. Noel van de  Spartaan pakte de winst. Voor Avanti reden Bas 2e en Boaz 4e naar het podium.

De wedstrijd van categorie 4 was minder spannend, maar elke renner was flink aan het strijden voor een goed resultaat.
Faeline ging er met de beker vandoor, Djurre werd tweede, Teun van Westland Wil Vooruit maakte het podium compleet met de derde plek.
taartenBij Avanti hadden we Jesse (vierde) en Tim die wordt per week beter, en komt steeds dichter bij het podium.

Normaal is er een pauze, maar deze sloegen we over om zo voor de (koude) regen klaar te zijn.
In de kantine hadden jeugdleden taart gebakken, pepernoot- en fietstaart en hebben deze verkocht voor het jeugdkamp.
De taarten waren geheel op en dus mooie opbrengst voor het kamp.

Categorie 5, 6 en 7+nwl reden samen hun wedstrijd, maar wel met een eigen uitslag. Het parcours werd weer een stukje aangepast met schuine helling op de geluidswal, hindernissen, balken ed.
Alle renners reden drie rondes.

start

In categorie 5 reed een ijzersterke dame van de Spartaan, Nienke, in het veld, die met een ruime voorsprong naar de overwinning fietste. Ruben was degene die als tweede over streep kwam, waarna Levy van Avanti na een goede inhaalrace als derde finishte. . Andere Avanti renner Daan reed een goede wedstrijd maar net niet voldoende voor het podium.

Categorie 6 was een grotere groep waar vier renners streden voor de eerste plaats. Het was hier ook echt een wedstrijd.
Een valpartij of misrekening kon je zomaar weer plek(ken) kosten. Uiteindelijk ging Milan er met de winst vandoor.

wedstrijd
Bij Avanti hadden we aardig wat renners die meededen. Marnix, Julian, Rens en Kevin. Ze hebben hun wedstrijd gereden en ervaren wat een wedstijd inhoudt, en dat er nog wel verbetering nodig is voor de volgende wedstrijden.

De start van categorie 7/nwl was voor Bosse van Avanti en hij heeft de leiding niet meer uit handen gegeven. Hij had een goede dag. Bosse, die echt een goede ontwikkeling heeft gemaakt. Bij elke doorkomst met een lach. Kaja nog zo`n bikkel in korte broek werd knap tweede, Guusje van Swift haalde de derde plaats.

podium categorie 7

Er waren helaas wat problemen met de mylaps, waardoor de uitslag en tijden wat rommelig zijn verlopen. Wij vinden dit erg vervelend en niet leuk. Wel goed om te zien dat we het samen dan zo regelen dat het toch weer goed komt.

We hebben weer genoten van de kinderen, ieder op zijn eigen niveau. We moeten hiervoor niet de inzet van de ouders, vrijwilligers vergeten. Zonder hen geen wedstrijd.
Vrijwilligers bedankt!

WV Avanti-jeugd

 

« prev top next »
top
News

facebook-icon 

MCC-wedstrijden

MiniCycloCross-wedstrijden zijn bedoeld voor alle jeugdleden (met start- of jeugdlicentie) van verenigingen uit de Regio West.
Nieuwelingen die geen KNWU/landelijke wedstrijden rijden mogen ook meedoen. Zij starten (en worden geklasseerd) bij categorie 7.

Het aanbod van leuke wedstrijden voor de jeugd in onze regio is niet zo groot of het niveau ligt vaak hoog aangezien de renners vaak uit het hele land komen.
Om iedereen de kans te bieden naast de training ook enkele wedstrijden te kunnen rijden is een aantal jaar geleden het idee ontstaan voor een aantal wedstrijden in onze regio.

meer info....


Komende wedstrijden:

Zaterdag 6 januari

Rotterdam
RRC de Pedaalridders
op het parcours van RWC Ahoy
Landscheiding 101 (ten noorden van Rotterdam Airport)
Rotterdam
tel. 010 - 4229171
www.depedaalridders.nl


(Voorlopige) kalender 2023/24....


 

Iets voor op de website?

Een berichtje, verslag of (linkje naar) foto's: mail:

top
Menu

nieuw

Uitslagen Alphen a/d Rijn

De uitslagen van de MCC-wedstrijd bij WV Avanti staan weer op de uitslagenpagina.
Foto's zijn te vinden op hun eigen facebookpagina.

MCC Alphen


Dit jaar ook voor nieuwelingen...

Nieuwelingen die niet aan KNWU/landelijke veldritten meedoen mogen ook mee rijden. Deze renners/rensters starten (en worden geklasseerd) bij categorie 7.

en renners uit Noord-Holland

Vanaf 1 juli zijn de KNWU-districten Zuid- en Noord-Holland samengevoegd tot de Regio West. Renners uit Noord-Holland mogen dan ook deelnemen aan de MCC-wedstrijden.


Gemaakt met CMSimple | TiG | Login