MWW-logo

top
Page

160917Gouda

MWW in Gouda

GRTC ExcelsiorOp zaterdag 17 september werd de 8ste wedstrijd verreden van het klassement van de MWW seizoen 2016.
Om 09.00 uur begon het opbouwen met een groot aantal vrijwilligers die ruim van te voren alles in orde hadden gebracht voor alle rijders en uiteraard het publiek.
Om 11.00 uur was alles klaar en kon koffie worden geschonken maar al gauw dienden de eerste renners zich aan. Ruim voor 11.30 uur werden de eerste rijders al gesignaleerd op het parcours om hun rondjes in te rijden.

Nadat om 11.40 uur de technische controle aanving kon mooi om 12.00 uur worden gestart met categorie 1.
In totaal reden 15 rijders om 12.00 uur weg voor de eerste wedstrijd onder een stralende zon. Vele rijders die in deze categorie eerste waren geworden waren inmiddels gepromoveerd, m.a.w. de strijd stond helemaal open. Een lang lint vormde zich over het parcours en al gauw werd duidelijk dat de sterkste rijders en rijdsters zich voorin lieten zien. In een mooie wedstrijd kwam als eerste over de streep Sieme Breekweg gevolgd door Yaro Fransen en Abe Beunders.

Al snel startte categorie 2 voor hun wedstrijd.  In totaal 21 renners en rensters gingen van start en ook bij deze wedstrijd werd gestreden voor de prijzen. Al snel liet Indy van Velzen (cat. 1) zich vooraan zien in het startveld gevolgd door o.a. Youri Zijlstra. Tijdens de wedstrijd werd het niet duidelijk wie de sterkste zou zijn. Na de laatste bocht werd de sprint aangetrokken door o.a. Damian van der Burgh die eindigde op een mooie derde plaats. Plaats twee ging naar Elena Poppelaars en mooi eerste werd Indy van Velzen die de overwinningsbloemen kreeg uitgereikt door haar zus.

Cat. 3 startte na de technisch controle ook op tijd. In totaal kwamen 11 rijders /-sters in actie die het publiek een mooie wedstrijd gaven. Langzaam ging het niet en inmiddels werden de rijders door het publiek aangemoedigd vanaf de kant. Ook hier ontstond een mooi gevecht waar niemand bijna de kans kreeg om afstand te nemen van de rest. Maar Lucas Moutha liet zich niet gek maken en reed op een gegeven ogenblik mooi weg van de rest met als eindresultaat dat hij de terechte winnaar werd gevolgd door Julia Kok en Pim Knoester.

Tja, en dan cat. 4. Een strijd tussen de renners van WV Avanti en GRTC Excelsior. Om de beurt demarreerden renners van beide verenigingen gevolgd door Giovanni Dupon of renners van de Pedaalridders. Indy Baars bleef constant proberen de groep kleiner te krijgen of ze probeerde te demarreren, maar dat lukte helaas niet. Wel werd zij bekroond als meest aanvallende renster van de dag….  Er werd hard onderling gestreden voor de prijzen, maar als verrassing kwam als eerste over de streep Emma Noz van RWC Ahoy gevolgd door drie renners van Excelsior, en wel Gerke Kleinjan (2), Indy Baars (3) en Luuk van Zwienen (4). Om het compleet te maken, een verdiende 5de plaats voor Quin de Groot. Het publiek kreeg waar voor hun geld (!), een mooie boeiende wedstrijd en finale.

Alles reed op tijd zodat na een kwartier pauze cat. 5 aan de beurt was. Categorie vijf werd de wedstrijd van Bryan Zonneveld!!! Wat een wedstrijd. Al snel vormde verschillende groepen en Bryan kon het op een gegeven moment niet meer bijhouden. Maar hij gaf niet op. Wat heet, zowel het publiek als de speaker coachte hem weer naar de kopgroep en met ruime voorsprong kwam hij als verdiend nummer een (1) over de streep. Een zeer terechte winnaar gevolgd door Rens Vergeer (2) en Stein Bocxe. Als alle wedstrijden verreden worden als deze wedstrijd in de toekomst, dan staat er nog iets te verwachten…..

Een mooi deelnemersveld in categorie 6. In totaal 19 renners gingen voor de wedstrijd en uiteraard voor het eremetaal. Ook deze groep liet zich mooi zien in de richting van het publiek. Nog steeds met een mooi aanwezig zonnetje en een temperatuur van rond de 23 graden reed categorie zes de rondjes. Strijdbaar en af en toe afwachtend werd de eindsprint gewonnen door Luuk Groeneveld. Een terechte winnaar gezien het verloop van de course gevolgd op plaats twee door Jelle Verhagen en op plaats drie Yoel Leeflang die regelmatig geprobeerd had weg te rijden van de groep.

En als laatste ging cat. 7 plus de nwl van start. Langzaam rijden stond deze keer niet in het woordenboek want de strijd ving direct aan in ronde twee. Vele rijders probeerden weg te rijden maar het peloton reageerde steeds scherp.  Meerdere renners waaronder Jos Blok van GRTC Excelsior hadden hun zinnen gezet op de overwinning maar aan het eind werd Roy Hoogendoorn als eerste gefeliciteerd gevolgd op plaats twee door Mitchell van Vliet en op plaats drie toch nog Jos Blok die de felicitatie ontving op het podium van zijn zus!

Al met al, 114 renners verschenen op zaterdag 17 september 2016 aan de start in Gouda bij GRTC Excelsior. Het publiek werd menigeen verrast door de strijdlustige renners die vandaag hun zinnen hadden gezet op een podiumplaats.
In totaal konden 35 medailles worden verdeeld onder de winnaars en dankzij sponsoren kregen alle winnaars een mooie bos lelies voor hun eerste plaats.
Dank aan alle vrijwilligers die deze dag hebben geholpen. Het werd weer zeer gewaardeerd door de rijders maar ook door het publiek die hun waardering uitspraken in de richting van GRTC Excelsior door de leuke aankleding van het parcours, de ronde missen, speaker en niet te vergeten de jury die hun best deden om de uitslagen zo goed mogelijk te verwerken. Met dank aan een ieder!!

GRTC Excelsior


Drie kinderen promoveren naar een categorie hoger, twee kinderen promoveren voor 2e maal en verlaten de mww:

Sieme Breekweg RWC Ahoy promoveert van 1 naar 2
Emma Noz RWC Ahoy promoveert van 4 naar 5
Bryan Zonneveld RTV de Bollenstreek promoveert van 5 naar 6
Luuk Groeneveld WV Avanti promoveert van 6 naar 7
Indy van Velzen GRTC Excelsior promoveert voor de 2e maal!
Rens Vergeer RTV de Bollenstreek promoveert voor de 2e maal!

 

 

« prev top
top
News

facebook-icon 

MCC-wedstrijden

MiniCycloCross-wedstrijden zijn bedoeld voor alle jeugdleden (met start- of jeugdlicentie) van verenigingen uit de Regio West.
Nieuwelingen die geen KNWU/landelijke wedstrijden rijden mogen ook meedoen. Zij starten (en worden geklasseerd) bij categorie 7.

Het aanbod van leuke wedstrijden voor de jeugd in onze regio is niet zo groot of het niveau ligt vaak hoog aangezien de renners vaak uit het hele land komen.
Om iedereen de kans te bieden naast de training ook enkele wedstrijden te kunnen rijden is een aantal jaar geleden het idee ontstaan voor een aantal wedstrijden in onze regio.

meer info....


Komende wedstrijden:

Zaterdag 6 januari

Rotterdam
RRC de Pedaalridders
op het parcours van RWC Ahoy
Landscheiding 101 (ten noorden van Rotterdam Airport)
Rotterdam
tel. 010 - 4229171
www.depedaalridders.nl


(Voorlopige) kalender 2023/24....


 

Iets voor op de website?

Een berichtje, verslag of (linkje naar) foto's: mail:

nieuw

Uitslagen Alphen a/d Rijn

De uitslagen van de MCC-wedstrijd bij WV Avanti staan weer op de uitslagenpagina.
Foto's zijn te vinden op hun eigen facebookpagina.

MCC Alphen


Dit jaar ook voor nieuwelingen...

Nieuwelingen die niet aan KNWU/landelijke veldritten meedoen mogen ook mee rijden. Deze renners/rensters starten (en worden geklasseerd) bij categorie 7.

en renners uit Noord-Holland

Vanaf 1 juli zijn de KNWU-districten Zuid- en Noord-Holland samengevoegd tot de Regio West. Renners uit Noord-Holland mogen dan ook deelnemen aan de MCC-wedstrijden.


Gemaakt met CMSimple | TiG | Login