MWW-logo

top
Page

MiniWegWedstrijd bij LRTV Swift

Op zondag 18 juni was op het parcours van Swift in Leiden de tweede miniwegwedstrijd van het seizoen.
In totaal kwamen 104 renners aan de start en was er in elke categorie een mooi deelnemersveld.
De warmte maakte de toch al lastige ronde over de Bult extra zwaar. Bij veel categorieën lag het veld al snel uit elkaar.

MWW Leiden

In categorie 1 won net zoals vorige week bij Trias Tim van der Velden. Hij had steeds een klein gaatje ten opzichte van een kleine achtervolgende groep.

In Categorie 2 won Olivier Westerveld de sprint van een kopgroep van 5 renners.

Bij categorie 3 was er in de vierde ronde helaas een kleine valpartij waarna er nog zeven renners op kop over bleven. Net zoals vorige week won Damian van der Burgh voor Floris Blok.

Bij categorie 4 ging een groep van acht renners de laatste ronde in, maar ook hier waren de eerste twee identiek aan vorige week. Joer Post won voor Lars Sterrenburg.

Waar voor de pauze de wedstrijden gedomineerd werden door de renners die vorige week ook al de sterksten waren, was dat na de pauze heel anders.
In categorie 5 werd het begin van de wedstrijd hard gemaakt door Swift-renners. De top drie van vorige week bungelde aan het elastiek. Zij konden slechts aanhaken en zouden alle drie het podium niet halen.
Halverwege de race nam Elany Farenhout het heft in handen en zou dat niet meer af staan. Zij won uiteindelijk de sprint voor vier jongens van de organiserende vereniging.

MWW Leiden

Bij categorie 6 maakte Luka Frederikze er een uitputtingsslag van. Hij reed de gehele wedstrijd in een moordend tempo op kop van de groep en had toen nog genoeg over om in de laatste ronde een klein gaatje te slaan voor Thijs van Schie die vorige week had gewonnen.

MWW Leiden

Bij categorie 7 werd er de eerste helft van de wedstrijd behoorlijk
doorgereden. Nadat Toon Vervaart met een lekke band weg viel, bleven er zeven renners over in de kopgroep. Het tweede deel van de wedstrijd keken deze renners voornamelijk naar elkaar waardoor het tempo beduidend lager kwam te liggen. Zelfs in de laatste beklimming van de Bult werd er niet aangevallen, waardoor net zoals vorige week Nesshant Natunan de sprint vrij makkelijk won.

uitslagen.....

 

« prev top
top
News

facebook-icon 

MCC-wedstrijden

MiniCycloCross-wedstrijden zijn bedoeld voor jeugdleden van Zuid-Hollandse verenigingen.

Het aanbod van leuke wedstrijden voor de jeugd in onze regio is niet zo groot of het niveau ligt vaak hoog aangezien de renners vaak uit het hele land komen.
Om iedereen de kans te bieden naast de training ook enkele wedstrijden te kunnen rijden is een aantal jaar geleden het idee ontstaan voor een aantal wedstrijden in onze regio.


Volgende (laatste) MCC-wedstrijd

zaterdag 12 januari

GRTC Excelsior
Kale Jonkerpad 3
2805 LD Gouda

start: 11.00 uur


hele kalender....


 

Iets voor op de website?

Een berichtje, verslag of (linkje naar) foto's: mail: jeugd@wvavanti.nl

top
Menu

nieuw

MiniCycloCross-wedstrijden

Er is weer hard gewerkt aan een MCC-kalender.

Op de MCC-pagina staat alle informatie


Gemaakt met CMSimple | TiG | Login