MWW-logo

top
Page

Zonnige derde MWW

Echt nieuws is het niet dit jaar, maar onder een stralend zonnetje startte afgelopen zondag om 12.00 uur de derde MiniWegWedstrijd van dit seizoen op het parcours van WV Avanti in Alphen aan den Rijn. Tijdens de eerste wedstrijden viel de wind, vaak scherprechter op dit parcours, wel mee.
Na de pauze, tijdens de wedstrijden van categorie 5 t/m 7, stond er wel meer wind.

In categorie 1 was de winst voor Hannah van Rijswijk (GRTC Excelsior), geen onbekende op het podium. Zij werd al eerder eerste en tweede, wat betekent dat ze vanaf volgende week in de wedstrijd van categorie 2 zal starten.

In categorie 2 hadden we met Rosalie ’s-Gravenmade (Westland Wil Vooruit) ook een “bekende” op het hoogste podium. Zij gaat na twee eerste en een tweede plek ook vanaf volgende week in een categorie hoger starten.

Een flink peloton kon tot het eind van de wedstrijd van categorie 3 bij elkaar blijven. Uiteindelijk was het Niels van der Ent (RWC Ahoy), die ook al de wedstrijd in Den Haag gewonnen had, wiens voorwiel na acht ronden als eerste de meet passeerde.

In categorie 4 hadden we met 19 het grootste aantal renners aan de start. Helaas was daar in de laatste ronde een valpartijtje, waardoor het peloton uit elkaar viel en drie renners niet aan de eindstreep kwamen. Ook hier had de winnaar, Youri Zijlstra van RWC Ahoy al podiumervaring. Hij won ook de wedstrijd in Lisse vorige week.

In de pauze kon er ingereden worden door categorie 5 t/m 7 voordat om 14.15 uur de wedstrijd van categorie 5 op het programma stond.
Al snel vormde zich een kopgroep van vijf renners. Na een paar ronden moest Thomas den Butter (WV Avanti), die zijn allereerste wedstrijd reed hieruit lossen. Met vier koplopers gingen ze naar de finish, waar Sem van Wijngaarden (GRC Jan van Arckel) de winst voor zich opeiste.

Met maar acht aanmeldingen voor categorie 6 werd besloten de wedstrijd van categorie 6 en die van categorie 7 / 1e jrs nwl tegelijkertijd te laten verrijden. Helaas betekende dat dat twee renners van categorie 7/nwl te laat waren voor de start. Zij mochten nog wel aansluiten in de wedstrijd.
Eerst startte categorie 7 en een kleine minuut later categorie 6.
Na negen ronden sloot categorie 7/nwl aan bij categorie 6. Gezamenlijk werd er verder gereden. Na vijftien ronden kreeg categorie 6 keurig de ruimte om af te sprinten (goed opgelost!). Ook hier met Dave Langelaan (RTV de Bollenstreek) een “oude bekende” op de eerste plaats. Hij won ook de twee eerdere MWW-wedstrijden, waarmee hij vanaf volgende week promoveert naar categorie 7/nwl.

De wedstrijd van categorie 7/nwl werd gewonnen door categorie-7-renner Ruud van Leeuwen (Westland Wil Vooruit).

Tot slot nog een bedankje aan alle renners, publiek en vrijwilligers. Fijn dat jullie er waren en wij allemaal terug kunnen kijken op een mooie wielerdag in Alphen aan den Rijn.

« prev top
top
News

facebook-icon 

Over MiniWegWedstrijden

MiniWegWedstrijden zijn bedoeld voor jeugdleden van Zuid-Hollandse verenigingen met nog weinig of geen wedstrijdervaring en jeugdrenners voor wie het in de nationale KNWU-wedstrijden (nog) erg hard gaat. 


Volgende wedstrijd

Zaterdag 24 september

GRTC Excelsior
Kale Jonkerpad 3
2805 LD Gouda

categorie 1 start om 11.00 uur


MWW-kalender 2022...


 

Iets voor op de website?

Een berichtje, verslag of (linkje naar) foto's: mail:

nieuw 

Laatste MWW in Gouda

Zaterdag 24 september wordt alweer de laatste MiniWegWedstrijd van dit jaar gereden bij GRTC Excelsior.
Alle renners die vijf of meer keer gestart zijn in een MWW-wedstrijd is er na afloop een "eindbeker" ter herinnering.


Een KNWU-wedstrijd rijden?

Wil je ook een keer een KNWU-wedstrijd rijden, dan kan dat op zaterdag 8 oktober bij WV Avanti in Alphen aan den Rijn.

T.g.v. haar 60-jarig bestaan worden dan (KNWU)jeugdwedstrijden georganiseerd, waar naast wedstrijdlicentiehouders ook renners met alleen een startlicentie van harte welkom zijn.

meer informatie....


Gemaakt met CMSimple | TiG | Login