MWW-logo

top
Page

Zonnige derde MWW

Echt nieuws is het niet dit jaar, maar onder een stralend zonnetje startte afgelopen zondag om 12.00 uur de derde MiniWegWedstrijd van dit seizoen op het parcours van WV Avanti in Alphen aan den Rijn. Tijdens de eerste wedstrijden viel de wind, vaak scherprechter op dit parcours, wel mee.
Na de pauze, tijdens de wedstrijden van categorie 5 t/m 7, stond er wel meer wind.

In categorie 1 was de winst voor Hannah van Rijswijk (GRTC Excelsior), geen onbekende op het podium. Zij werd al eerder eerste en tweede, wat betekent dat ze vanaf volgende week in de wedstrijd van categorie 2 zal starten.

In categorie 2 hadden we met Rosalie ’s-Gravenmade (Westland Wil Vooruit) ook een “bekende” op het hoogste podium. Zij gaat na twee eerste en een tweede plek ook vanaf volgende week in een categorie hoger starten.

Een flink peloton kon tot het eind van de wedstrijd van categorie 3 bij elkaar blijven. Uiteindelijk was het Niels van der Ent (RWC Ahoy), die ook al de wedstrijd in Den Haag gewonnen had, wiens voorwiel na acht ronden als eerste de meet passeerde.

In categorie 4 hadden we met 19 het grootste aantal renners aan de start. Helaas was daar in de laatste ronde een valpartijtje, waardoor het peloton uit elkaar viel en drie renners niet aan de eindstreep kwamen. Ook hier had de winnaar, Youri Zijlstra van RWC Ahoy al podiumervaring. Hij won ook de wedstrijd in Lisse vorige week.

In de pauze kon er ingereden worden door categorie 5 t/m 7 voordat om 14.15 uur de wedstrijd van categorie 5 op het programma stond.
Al snel vormde zich een kopgroep van vijf renners. Na een paar ronden moest Thomas den Butter (WV Avanti), die zijn allereerste wedstrijd reed hieruit lossen. Met vier koplopers gingen ze naar de finish, waar Sem van Wijngaarden (GRC Jan van Arckel) de winst voor zich opeiste.

Met maar acht aanmeldingen voor categorie 6 werd besloten de wedstrijd van categorie 6 en die van categorie 7 / 1e jrs nwl tegelijkertijd te laten verrijden. Helaas betekende dat dat twee renners van categorie 7/nwl te laat waren voor de start. Zij mochten nog wel aansluiten in de wedstrijd.
Eerst startte categorie 7 en een kleine minuut later categorie 6.
Na negen ronden sloot categorie 7/nwl aan bij categorie 6. Gezamenlijk werd er verder gereden. Na vijftien ronden kreeg categorie 6 keurig de ruimte om af te sprinten (goed opgelost!). Ook hier met Dave Langelaan (RTV de Bollenstreek) een “oude bekende” op de eerste plaats. Hij won ook de twee eerdere MWW-wedstrijden, waarmee hij vanaf volgende week promoveert naar categorie 7/nwl.

De wedstrijd van categorie 7/nwl werd gewonnen door categorie-7-renner Ruud van Leeuwen (Westland Wil Vooruit).

Tot slot nog een bedankje aan alle renners, publiek en vrijwilligers. Fijn dat jullie er waren en wij allemaal terug kunnen kijken op een mooie wielerdag in Alphen aan den Rijn.

« prev top
top
News

facebook-icon 

MCC-wedstrijden

MiniCycloCross-wedstrijden zijn bedoeld voor alle jeugdleden (met start- of jeugdlicentie) van Zuid-Hollandse verenigingen.

Het aanbod van leuke wedstrijden voor de jeugd in onze regio is niet zo groot of het niveau ligt vaak hoog aangezien de renners vaak uit het hele land komen.
Om iedereen de kans te bieden naast de training ook enkele wedstrijden te kunnen rijden is een aantal jaar geleden het idee ontstaan voor een aantal wedstrijden in onze regio.

meer info....


Volgende MCC-wedstrijd

zaterdag 18 december

RRC de Pedaalridders op het parcours van RWC Ahoy
Landscheiding 101 (ten noorden van Rotterdam Airport)
Rotterdam

Start categorie 1: 11.00 uur


kalender 2021/22....


 

Iets voor op de website?

Een berichtje, verslag of (linkje naar) foto's: mail: jeugd@wvavanti.nl

nieuw 

(Voorlopige) kalender MCC

Op de MCC-kalender-pagina staan de voorlopig geplande MiniCycloCross-wedstrijden voor deze winter.

Alle informatie en regels staan op de MCC-pagina.

Eerste uitslagen

Uitslag van de eerste MCC van dit jaar staat op de uitslagenpagina.

Aanmelden

Wil je aan één of meer MiniCycloCross-wedstrijden meedoen, meld je dan zo snel mogelijk aan bij het jeugdsecretariaat van je eigen vereniging


 

Gemaakt met CMSimple | TiG | Login