MWW-logo

top
Page

180929Gouda

Laatste Miniwegwedstrijd seizoen 2018

Tjonge jonge, wat een dag bij GRTC Excelsior!! Het leek wel zomer en vele rijders wisten de weg te vinden naar Gouda. Al vroeg in de ochtend waren vele vrijwilligers aanwezig om er een mooie dag van te maken en volgens ons is dat gelukt.
Vele rijders verrasten zich zelf door mooie wedstrijden te rijden, geen noemenswaardige valpartijen, de EHBO moest 0x optreden, alleen één uitvaller in categorie 3. Daar moest helaas Lucas Houweling de strijd staken doordat zijn derailleur achter in het wiel kwam….

De ochtend begon goed met de eerste wedstrijd bij categorie 1. Precies om 11.00 uur werd het startschot gegeven en drie volle ronden werden afgelegd door 11 rijders. Het werd een mooie strijd. De groep bleef redelijk goed bij elkaar en vooraan reden verschillende rijders/-ster om het tempo aan te geven. Aan het eind kon Fleur van der Glas haar handen omhoog steken doordat zij de sprint won van Isa Klein (2) en Quinty Keijzer (3).Bij categorie 2 was het niet anders. Veertien rijders/-ster streden om de vijf medailles die aan het eind op hun lagen te wachten inclusief de Lely’s voor de eerste drie! Voor een aantal Excelsior rijders was het parcours bekend en mengde zich vooraan bij de strijd. De rest liet het er niet bij zitten en ook bij categorie 2 werd gestreden om de prijzen. En jawel, Alicia Verboom behaalde als Excelsior rijdster een mooie tweede prijs, maar wie was het snelst in de sprint: Jawel, Eefje van Ruijven liet zien hoe je een sprint moest aanzetten. Op de derde plaats wel verdiend Zino van Os die genoot om net Britt Post (4) en Floris Bogaard (5) voor te blijven….

En dan categorie 3. Tweeëntwintig rijders/-ster aan de start, veruit de grootste groep vandaag. Een mooi peloton dat van start ging en bijna tot aan de streep bij elkaar bleef. Halverwege viel helaas Lucas Houweling uit door materiaal pech waardoor ook heel even twee groepen ontstonden. Een beetje onrustig maar na twee ronden verder te hebben gereden zat bijna iedereen weer bij elkaar.
Ook hier werd de sprint al vroeg ingezet met als resultaat dat Abe Beunders iedereen voor bleef.  
De jury had een beetje moeite om een ieder te kwalificeren op de ranglijst, maar gelukkig stond alles op video en konden na ruim tien minuten de prijzen worden verdeeld. Zoals beschreven, Abe Beunders op 1, Yaro Fransen op plaats twee en mooi op drie: Ivan van Maurik.

En dan net voor de pauze, categorie 4. Wat een wedstrijd. Kort maar krachtig, Jesse Klein die gepromoveerd was reed iedereen naar huis en betrad het hoogste schavot!! Jawel op plaats één. Daarachter nog zo’n kanjer uit categorie 3, Olivier Westerveld (hou deze twee in de gaten) en op plaats drie Chistiaan Duivenvoorde.

De zon bleef schijnen, de temperatuur steeg in Gouda en de wind bleef weg, precies om 13.15 uur startte categorie 5.
Negen rijders/-ster streden voor de prijzen. Stil staan kwam niet in het woordenboek voor. Van meet af aan werd er gestreden, ze bleven elkaar aankijken, soms hard rijdend, soms zacht rijdend. Niemand lukte het om uit het peloton te komen, m.a.w. aan het eind een lange sprint die nog voor de laatste bocht werd ingezet….. En hij was lang, en zie daar, Mathijs Houweling bleef iedereen voor, maar het had geen twintig meter langer moeten duren want Jari Vergouwe eindigde mooi op een tweede plaats en Joey Baars op plaats drie. Voor Yari was dit zijn eerste medaille in zijn carrière: Hoeveel zullen er nog volgen…..

Categorie 6 werd gevuld door 16 rijders/-ster. Twee extra inschrijvingen van Jarne en Thijs die op hun eigen parcours hun eerste wedstrijd zouden gaan rijden. En het werd een wedstrijd. Niemand deed onder voor elkaar waardoor de wedstrijd snel werd verreden. Voordat iedereen wakker was werd al gestreden om de prijzen. Met een brede glimlach liet Gerke Kleinjan op haar eigen parcours zien hoe het moet. Een lange sprint, niet achterom kijken maar voor je zelf gaan, en dan ook nog met ruime afstand winnen van de rest. TOP!!! En zie ook plaats twee die bezet werd door Sven Pera en plaats drie door Connor Karel.
In de wedstrijd probeerden steeds renners van Excelsior en van de Pedaalridders te ontkomen uit het peloton, maar bijna iedereen finishte in de groep. Een mooie strijd, ook voor Jarne die ook zijn eerste medaille uit zijn carrière pakte.

Terwijl categorie 6 aan het strijden was, werd net voor cat. 6 de hoogste categorie weggestuurd voor hun wedstrijd. En wat voor wedstrijd. Zeven man/vrouw die direct vol op de pedalen gingen, maar helaas kon Jet Witlox het tempo niet volgen. Althans dat dacht iedereen. In ronde 6 verloor ze de aansluiting om vervolgens in ronde achttien weer aan te sluiten bij de rest. Wat een strijd, wat een macht, ze werd door het publiek gedragen. Ongelooflijk hoe strijdkrachtig zij is!! Nummer één werd Jules Sla, kort gevolgd door Mark Nomen en op plaats drie Tamar Spiero.

Al met al, een prachtige zonnige dag in Gouda met prachtige winnaars, maar bovenal vele mooie rijders die streden voor de prijzen en genoten van het fietsen. Zo ook dank aan het publiek die zich tegoed deed aan het overheerlijke gebak dat door ouders van Excelsior rijders was vervaardigd en al snel op was. Dank aan alle vrijwilligers en de speaker, ja, ook die heeft vandaag weer van zich laten horen.

Dit was de laatste wedstrijd onder verantwoordelijkheid van de jeugdvoorzitter van GRTC Excelsior, na 10 jaar zal hij het stokje overgeven aan Aart van Rijswijk. Wetende dat onze hoofdtraining Arnold een oogje in het zeil zal houden!!!

« prev top
top
News

facebook-icon 

MCC-wedstrijden

MiniCycloCross-wedstrijden zijn bedoeld voor alle jeugdleden (met start- of jeugdlicentie) van verenigingen uit de Regio West.
Nieuwelingen die geen KNWU/landelijke wedstrijden rijden mogen ook meedoen. Zij starten (en worden geklasseerd) bij categorie 7.

Het aanbod van leuke wedstrijden voor de jeugd in onze regio is niet zo groot of het niveau ligt vaak hoog aangezien de renners vaak uit het hele land komen.
Om iedereen de kans te bieden naast de training ook enkele wedstrijden te kunnen rijden is een aantal jaar geleden het idee ontstaan voor een aantal wedstrijden in onze regio.

meer info....


Komende wedstrijden:

Zaterdag 6 januari

Rotterdam
RRC de Pedaalridders
op het parcours van RWC Ahoy
Landscheiding 101 (ten noorden van Rotterdam Airport)
Rotterdam
tel. 010 - 4229171
www.depedaalridders.nl


(Voorlopige) kalender 2023/24....


 

Iets voor op de website?

Een berichtje, verslag of (linkje naar) foto's: mail:

nieuw

Uitslagen Alphen a/d Rijn

De uitslagen van de MCC-wedstrijd bij WV Avanti staan weer op de uitslagenpagina.
Foto's zijn te vinden op hun eigen facebookpagina.

MCC Alphen


Dit jaar ook voor nieuwelingen...

Nieuwelingen die niet aan KNWU/landelijke veldritten meedoen mogen ook mee rijden. Deze renners/rensters starten (en worden geklasseerd) bij categorie 7.

en renners uit Noord-Holland

Vanaf 1 juli zijn de KNWU-districten Zuid- en Noord-Holland samengevoegd tot de Regio West. Renners uit Noord-Holland mogen dan ook deelnemen aan de MCC-wedstrijden.


Gemaakt met CMSimple | TiG | Login